Відповідний закид пролунав від прес-служби російського Газпромбанку. Йдеться про матеріал з коментарем голови правління Газпромбанку Андрія Акімова про доньку російського президента Володимира Путіна.

 

 

Прес-служба банку назвала публікацію Reuters «недостовірною» і повідомила, що Акімов, який перебуває у відрядженні в Китаї, «з подивом і здивуванням» прочитав інформацію аґенції. Представниця Reuters в інтерв'ю російському аґентству РБК, своєю чергою, заявила, що Акімов розмовляв з журналістом аґентства під запис. «Ми вважаємо наш виклад того, що він сказав, повністю коректним», — підкреслила вона.

 

10 листопада аґенція Reuters опублікувала статтю з назвою «Донька Путіна, молодий мільярдер і друзі президента», в якій стверджувалося, що Катерина Тихонова — керівник організації «Иннопрактика», яка опікується будівництвом так званої «Наукової долини МГУ», — є донькою президента Росії Володимира Путіна.

 

Андрій Акімов підтверджував цю інформацію. Аґенція навела його слова про те, що він знає Катерину Тихонову з дитинства і спілкувався з нею останнім часом. «Я знав, що вона — донька Путіна», — процитувала Reuters слова банкіра.

 

Матеріал містив також твердження Акімова про те, що підтримка Газпромбанком проектів «Иннопрактики» було надана «без урахування родинних зв'язків».

 

У статті про Катерину Тихонову наведено і коментар відомого російського опозиціонера Олексія Навального, який заявив про існування в Росії «неофеодальної системи», яка загрожує домінуванням в галузі державних посад та великого бізнесу.

 

«У сьогоднішній Росії абсолютно нормально, що ради директорів і державні банки очолюють діти співробітників спецслужб, деяким з яких в момент призначення немає навіть і 30 років, — цитує Reuters слова Навального. — Це більше, ніж звичайна династична спадкоємність. Діти не тільки успадковують посади своїх батьків, але також і право вибрати будь-яку іншу посаду, яку вони захочуть. Небезпека в тому, що скоро всі ключові ресурси, зрештою, виявляться в руках 5–7 родин».

11.11.2015