На території села облаштують історико-туристичний та духовний центр.

У Крилосі створять розвинутий духовний та історико-туристичний центр, йшлося під час виїзної наради щодо визначення проблемних питань з підготовки до проведення щорічної Всеукраїнської Патріаршої Прощі УГКЦ до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої, повідомили у Галицькій райдержадміністрації.

 

«Наше завдання сьогодні – створити у Крилосі розвинутий духовний та історико-туристичний центр. Для цього має бути вироблена стратегія розвитку даної території. До реалізації цього проекту залучать обласну, районну, місцеву влада, духовенство та НЗ «Давній Галич», – зазначив голова Галицької РДА Ярослав Бартків.

 

Для організації наступних прощ влада планує пробурити свердловину для забезпечення вірян питною водою, а також провести освітлення до туристичних об’єктів та місць проведення заходів. Окрім того, планується відремонтувати фасад будівлі Митрополичих палат та облаштувати місця для паркування транспорту.

 

Крилос – село Галицького району Івано-Франківської області, на території якого в середні віки була столиця Галицько-Волинської держави — Галич. Тут розташовані церква Успіння Пресвятої Богородиці (1584 р.), могила князя Галича, каплиця Святого Василія (17 ст.), Митрополичі палати, княжа криниця та церква Святого Пантелеймна – єдина церква, збережена з 12 ст.

10.11.2015