Вулицю партфункціонера Петровського перейменують на вулицю науковця Петровського.

Виконувач обов’язків начальника управління культури Львівської міської ради Михайло Мороз розповів, що наступного тижня відбудеться засідання Науково-консультативної ради при управлінні охорони історичного середовища, на якому фахівці сформують перелік вулиць до перейменування, повідомляє 032.ua.

 

«Попередньо йдеться лише про одну вулицю — Петровського.  Можливо перейменовуватимуть вулицю Комарова, Козланюка та Генерала Карбишева. Але це все буде вирішувати комісія з урахуванням думки фахівців Інституту національної пам'яті», — зазначив Михайло Мороз.

 

Також він розповів, що одним з варіантів для перейменування вулиці Г.Петровського є зміна назви на честь М.Петровського.

 

«Тобто вулицю названу на честь радянського функціонера перейменують на честь науковця Петровського. Відтак, доведеться просто поміняти ініціали з «Г» на «М», — додав Михайло Мороз.

 

Згідно зі законом про декомунізацію, органи місцевого самоврядування мають здійснити перейменування до 21 листопада.

 

Микола Петровський – український історик-медієвіст, археограф, дослідник історії України 17-18 століть, після Другої світової війни був дипломатом, жертва сталінських репресій.

 

 

06.11.2015