Волонтери та церковні організації об'єднались для допомоги учасникам АТО.

Допомогу учасникам АТО у Львові невдовзі надаватимуть у єдиному центрі, де, окрім соціальних служб, спільно працюватимуть ще й волонтерські та церковні організації, передає Zaxid.net.

 

Про співпрацю вже домовились 10 структур, зараз у місті вирішують питання з приміщенням для такого центру.

 

«Ми погодили перші кроки — це соціальна історія учасника АТО і соціальна картка на сім'ю учасника АТО, щоб визначити потреби цієї сім'ї. Бо ми свідомі того, що багато учасників АТО не звертаються — вважають, що звертатися не є гідним, і, маючи потребу в допомозі, наразі її недоотримують», — зазначила заступник керівника міського центру соціальних служб для сім'ї, молоді та дітей Оксана Рубай.

 

За останній рік матеріальної допомоги від міста учасники АТО отримали на три з половиною мільйони гривень. Розмір виплат залежить від здоров'я бійця чи важкості поранення та від його майнового стану.

 

«Ми також дивимось, чи є в учасника АТО маленькі діти. Якщо є маленькі діти — додаємо розмір допомоги. Якщо, до прикладу, учасник АТО не має власного помешкання або винаймає квартиру, має стареньких батьків на утриманні — також даємо більший розмір допомоги. І так визначається ця сума, яка не має якогось обмеження, може бути 5 тисяч, може бути 10, може бути 25 тисяч гривень», — розповів в.о. начальника міського управління соцзахисту Ігор Кобрин.

 

Щоб допомогти хлопцям повернутись до мирного життя, за ґрантові кошти маґістрат облаштував також міський комп'ютерний класс, в якому вже відбула навчання перша група.

 

На обліку у львівському соцзахисті нині перебувають понад три тисячі воїнів АТО.

 

Як повідомляв «Z», при Львівській облдержадміністрації також має бути створений Центр соціальної допомоги учасникам АТО, проте голова ОДА Олег Синютка досі не підписав відповідного розпорядження, тому волонтери працюють без нього.

04.11.2015