Для дітей-аутистів відкрили сенсорну кімнату

У спеціальній кімнаті зібрані стимулятори, що діють на всі сенсорні сфери дітей з порушенням розвитку, розповіла голова ГО «Світанок» психолог Анастасія Голинська, пише Галицький кореспондент.

 

«Ця кімната сприяє сенсорній інтеграції дітей з порушеннями розвитку сфер сприйняття. У здорової дитини вони працюють одночасно – це зорове, слухове , тактильне сприйняття, вестибулярний апарат. А у дітей з порушенням розвитку ці сфери розгалужені. Тому тут зібрані стимулятори, що діють на всі сенсорні сфери дітей: є стимулятори зорового сприйняття, слухового. Є музичний центр,  світлове обладнання,  батут, перекотиполе для тренування вестибулярного апарату, є м’який диван, який  наповнений гранулами, тощо. Крім того, у нас є й обладнання для ароматерапії, яке очищує повітря, а також створює атмосферу спокою та релаксації. Дуже цікавим елементом є пісочна анімація», – зазначила керівник ГО.

 

Анастасія Голинська додала, що батьки дітей з особливими потребами також активно братимуть участь у проведенні занять, багато з них отримують другу вищу освіту – психолога, дефектолога, логопеда.

 

Кошти на облаштування сенсорної кімнати є грантом від посольства Німеччини. Центр працює за підтримки міської та обласної ради і пожертв батьків.

 

ГО «Світанок» об’єднує понад сотню родин з Івано-Франківщини, які виховують дітей з особливими потребами (аутизм, синдром Дауна, порушення психомовленнєвого розвитку).

29.10.2015