У Карпатах хочуть розвивати вузькоколійку, щоб привабити туристів

У Міжнародній конференції «Збереження історичної залізничної спадщинив в контексті захисту національних інтересів України» взяли участь представники Львівської залізниці, громадські діячі, представники органів місцевого самоврядування, журналісти з України, Румунії, Великобританії, Німеччини, Швейцарії та Австрії. Вони проїхали залізницею туристичними центрами області та відвідали Яремче, Татарів, Микуличин і Ворохту, повідомляє прес-служба Львівської залізниці.

 

 

Сторони провели перемовини щодо відновлення Вигодської вузькоколійної залізниці та облаштування туристично-рекреаційної інфраструктури навколо туристичного маршруту «Карпатський трамвай», в яких взяли участь представники Австрії (дослідник вузькоколійних залізниць Вольфрам Венделін), Швейцарії (Петер Байард – повноважний посол Посольства Швейцарії в Бухаресті), Словенії (Тадей Брате – засновник вузькоколійки), Німеччини та Румунії (Андреас Карльштеттер голова Фундації «Fundatia Wassertalbahn»).

 

 

Маршрут вузкоколійки «Карпатський трамвай» започаткований у селищі Вигода 15 років тому ТзОВ «Уніплит», зараз спільно з громадською організацією «Карпатський трамвай» робляться кроки для більш ефективного використання залізничних гілок Карпатського регіону для рекреаційно-туристичних та освітніх цілей.

 

 

Туристичні подорожі вузькоколйними залізницями є досить популярними в Європі, де маршрути мають державну підтримку. У Західній Україні працюють також «Боржавська вузькоколійка» та музей під відкритим небом «Колочавська вузькоколійка». Остання відновлена та працює за приватні кошти.

27.10.2015