Дітей додатково вакцинують проти поліомієліту

У поліклінічних відділеннях сімейної медицини у Львові почали вакцинувати дітей проти поліомієліту. Вакцина уже надійшла до усіх поліклінік, повідомляє Zaxid.net.

Перебої з постачанням вакцини проти поліомієліту тривали останні півроку. Тепер у межах додаткової імунізації французьку вакцину Україна придбала за кошти міжнародних благодійників, і медики мають намір вакцинувати в Україні 95% дітей – аби зупинити поширення вірусу. Такий підхід рекомендують за міжнародними стандартами.

Із поліомієлітом боротимуться у три тури. Перший вже розпочався і триватиме до 6 листопада.

«Перший і другий тур охоплює дітей віком від 2 місяців і до 6 років. Між турами перерва тривалістю в один місяць. У третьому турі ми будемо проводити щеплення дітям від 2 місяців до 10 років. Якщо планова вакцинація припадає на один із цих трьох турів, вона буде зараховуватися дитині одночасно і як планова», – розповів головний педіатр Львова Богдан Остальський.

Прищеплюють дітей лише за згодою батьків, наголошують медики.

Нагадаємо, нещодавно на Закарпатті були зафіксовані два випадки захворювання дітей на поліомієліт, що, на думку МОЗ, пов’язане з низьким рівнем імунізації дітей від 2008 року. У відомстві наголошують, що щеплення покликане унеможливити спалах епідемії важкої недуги.

26.10.2015