У Німеччині розпочався суд над екс-керівниками Porsche.

Процес відбувається у земельному суді німецького міста  Штутгарта у четвер, 22 жовтня. Підсудних звинувачують у ринкових маніпуляціях – повідомило радіо Deutsche Welle.

 

                           Венделін Відекінґ

 

На лаві  підсудних опинилися колишні голова правління Венделін Відекінґ (Wendelin Wiedeking) і фінансовий директор цього підприємства Гольґер Гертер (Holger Härter).  На думку прокуратури, в 2008 році вони неодноразово виступали із свідомо неправдивими заявами, які вводили в оману акціонерів та інвесторів.

 

Зокрема, обвинувачені заперечували наміри своєї фірми встановити контроль над німецьким концерном Volkswagen, в той час як, за версією слідства, Porsche насправді прагнув придбати 75 відсотків акцій VW. Спроба штутгартської фірми підпорядкувати собі автовлетня з Вольфсбурга виявилася невдалою – в результаті фірма Porsche сама перетворилася на дочірнє підприємство Volkswagen.

 

Перед початком засідання суду Відекінг відкинув звинувачення і заявив, що не винен. Екс-главі і колишньому фінансовому директору Porsche може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком до п'яти років.

22.10.2015