До місцевих рад в області балотуються лише 18 священиків.

На Тернопільщині та Львівщині кандидатів-кліриків значно більше - по 34 особи у кожній області.

 

Як розповідає "Релігійно-інформаційна служба України" у своєму розслідуванні, участь у цьогорічних виборах до районних, міських та обласних рад на Івано-Франківщині беруть 18, здебільшого православних, священиків. 

 

В Івано-Франківській області балотуються, за інформацією РІСУ, 10 священиків УПЦ КП, 7 священиків УАПЦ та 1 священик УГКЦ.

 

За партійною приналежністю перше місце посідає "Батьківщина", від якої йдуть до рад 8 осіб, від Народного руху України - 3, від "Свободи" - 2 і по одному від Радикальної Партії Олега Ляшка, БПП "Солідарності", Української республіканської партії, Українсько\ народної партії та "Громадянської позиції".

 

Більшість з 18 священиків балотуються до районних рад області, лише один священик УПЦ КП (настоятель Спасо-Преображенського Манявського скиту УПЦ КП о. Ярослав Бодоряк) балотується до обласної та Богородчанської районної ради від "Батьківщини". Від "Батьківщини" до Коломийської міської ради балотується також о. Микола Остафійчук, настоятель храму Святого Апостола Андрея УГКЦ у Коломиї.

 

Нагадаємо, як повідомляв "Z", у Львівській та Тернопільській областях до місцевих рад різного рівня балотуються по 34 священики, так само переважно православні.

 

19.10.2015