Парламентська асамблея НАТО закликала Захід активніше помагати Україні й тиснути на Росію.

Асамблея серед інших документів ухвалила резолюцію 422 «Солідарність з Україною». Як випливає з тексту документа, розміщеного на інтернет-порталі асамблеї, її учасники наполегливо закликали «уряди і парламенти країн Північноатлантичного альянсу подвоїти зусилля, щоб допомогти Україні в цей критичний момент» - повідомляє радіо Deutsche Welle.

 

 

У документі йдеться, зокрема, про збільшення не тільки фінансово-економічної допомоги, а й про «дипломатичну, політичну та експертну підтримку, яка надаватиметься на двосторонній основі НАТО, Європейською Унією та Парламентською асамблеєю НАТО».

 

Одночасно в резолюції міститься заклик підтримувати «політичне, дипломатичний і економічний тиск на Росію» до тих пір, поки Москва повністю не реалізує свої зобов'язання відповідно до мінських угод, а також переконливо покаже, що готова дотримуватися норм міжнародного права, і «припинить окупацію українських територій, включно з Кримом».

 

Окрім того, учасника Асамблеї заявили, що необхідно змусити Москву і підтримуваних нею сепаратистів зняти всі обмеження на діяльність моніторингової місії ОБСЄ на території Східної України, включно з районами вздовж кордону з Росією.

 

Водночас Парламентська асамблея НАТО закликала «демократично обраних українських політиків» діяти з усією рішучістю в побудові толерантного суспільства, а також встановити високі стандарти в питаннях політичного, економічного та судового управління і особливо в боротьбі з корупцією.

13.10.2015