США заперечили намір відкликати Пайєтта за критику ГПУ.

Віце-президент США Джон Байден не давав президентові України Петру Порошенкові обіцянки відкликати посла в Україні Джеффрі Пайєтта у зв'язку з його критичноми висловлюваннями на адресу української Генпрокуратури.

 

Про це повідомив речник посольства США в Україні Джонатан Лаллі у коментарі "Українській правді".

 

"Ви можете самі перепитати у офісі віце-президента, але там вам скажуть те ж, що і я: ці заяви є чистою фабрикацією", – заявив Лаллі.

 

Напередодні видання "РБК-Україна" опублікувало статтю, до котрої ввійшов коментар заступника голови фракції БПП Ігоря Кононенка про невдоволення Банкової заявами Пайєтта. "Наскільки мені відомо, президент у жорсткій формі сказав Байдену, що послу США Джеффрі Пайєтту не слід було робити заяву про якість роботи ГПУ під керівництвом Шокіна. У відповідь той погодився і сказав, що у лютому наступного року Пайєтта відкличуть із Києва", – сказав Кононенко.

 

Сам Кононенко виправдовується, що не висловлював таких думок про роботу Пайєтта. "Я нічого подібного про посла не казав, і не розумію, звідки це взялося. Ми з повагою ставимося до наших партнерів по антиросійській коаліції", – заявив соратник Порошенка у коментарі виданню Insider.

 

Окрім того, і сам Джеффрі Пайєтт спростував інформацію "РБК" про існування списку корумпованих чиновників, котрих Сполучені Штати вимагають звільнити: до цього списку нібито входять Віктор Шокін, Борис Ложкін, Роман Насіров та Андрій Таранов. "Стаття @rbc_ukraine про коментарі віце-през[идента] Байдена віднос[но] @APUkraine не відповідає дійсності. Ложкін і Таранов – партнери, яким ми довіряємо", – прокоментував Пайєтт на своїй сторінці у twitter'і.

 

09.10.2015