Польща дала згоду на розташування американської військової техніки на своїх базах.

Про це повідомив телеканал новин TVN24 з посиланням на заяву міністра оборони країни Томаша Семоняка.

 

 

Угоду про розташування американської військової техніки на території Польщі Семоняк підписав зі своїм американським колегою Ештоном Картером під час зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі.

 

Згідно з підписаним документом, Польща надала для використання територію і об’єкти, що належать Авіаційній базі в Ласку, Центру навчання сухопутних військ в Дравську-Поморському, військовим комплексам в Сквежині, Цеханові і Хощно.

 

За словами Семоняка, Польща і США продовжать вести переговори щодо логістичних деталей угоди. «Ми закрили формальні питання з американською стороною, і тепер будемо розмовляти про подробиці, бо одні локації вже готові, а інші потребують деяких дій», – сказав міністр оборони Польщі.

 

Зазначимо, що в серпні міністр оборони Польщі Томаш Семоняк заявив, що склади важкого озброєння американської армії з’являться в Польщі в середині 2016 року. Польська сторона хоче об’єднати цю ініціативу з участю американських військовослужбовців у навчаннях Anakonda. Використана під час навчань техніка залишиться в Польщі.

09.10.2015