Два іноземних трейдери приступають до імпорту газу в Україну.

Дві іноземні компанії з четверга планували розпочати діяльність із імпорту газу в Україну та його продаж внутрішнім споживачам.

 

Про це повідомив глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

 

"На українському газовому ринку починає працювати тандем двох західних газових трейдерів, який уперше скористався нашою пропозицією щодо імпорту газу в Україну (не до нашого кордону, а з подальшим розмитненням і перепродажем споживачам усередині країни)", – повідомив Коболєв на своїй сторінці у Facebook.

 

Глава "Нафтогазу" також звернув увагу на те, що майбутні учасники внутрішньоукраїнського ринку готові платити ПДВ під час імпорту газу в Україну (державна структура натомість має привілеї).

 

Андрій Коболєв відзначив наполегливість іноземних трейдерів, котрі приєднуються до ринку "не зважаючи на важку економічну ситуацію в Україні, не зважаючи на жорстке регулювання валютних операцій, не зважаючи на відсутність достатньої прогнозованості подальшого ходу реформи ринку".

 

Очільник НАК не оприлюднив назв компаній.

 

Аґенція "Інтерфакс-Україна" нагадує, що в липні "Нафтогаз" повідомляв про плани виходу на український ринок з купівлі та продажу газу американського газового трейдера TrailStone, який також є одним з постачальників газу держхолдингу із реверсу. Компанія входить до американського приватного фонду Riverstone Holdings LLC. У Європі TrailStone є активним гравцем на ринку газу та електричної енергії.

 

24.09.2015