Кілька депутатів Радикальної партії не згодні з виходом із коаліції.

Народний депутат від Радикальної партії Артем Вітко заявив про те, що не виходитиме із парламентської коаліції й розкритикував власну фракцію за огульну опозиційність.

 

"Із коаліції я не виходитиму. І голосуватиму так, як голосує коаліція. Зрозумійте мене правильно, я присягав українському народу, а в жодному випадку не Радикальній партії і Ляшку", – заявив Вітко в інтерв'ю інтернет-виданню "Главком".

 

Депутат із фракції РПЛ та екс-командир батальйону "Луганськ-1" зазначив, що вихід із коаліції – це "сепаратизм" і "гра на руку нашим ворогам".

 

За словами Артема Вітка, на засіданнях фракції подібну осібну думку висловило ще двоє нардепів.

 

Голова фракції Олег Ляшко назвав Вітка "тушкою" й звинуватив президентську команду у переманюванні депутатів. "Депутат Вітко – це вже не депутат Вітко. Це політична тушка, яка продалася за гроші Порошенко. Купив колишнього депутата Вітко, за дорученням Порошенка, Третьяков, Кононенко і Загорій – це трійця, яка займається корупцією та підкупом депутатів", – заявив Ляшко у коментарі інтернет-виданню NV.ua.

 

За даними видання, "повстати" проти власної партії невдовзі можуть ще кілька нардепів: Андрій Артеменко, Злата Огневич, Ігор Попов, Олена Кошелева і Денис Силантьєв. Олег Ляшко не виключив, що "перебіжчики" таки будуть. "Це не демарш і не власна позиція депутатів. Це тому, що їх купують. Купити можна кого завгодно. Тому я не виключаю. Я впевнений, що зараз тривають і в інших фракціях, зокрема у фракції "Батьківщини", "Самопомочі", спроби скупити депутатів", – зазначив лідер РПЛ.

 

Цікаво, що Артем Вітко, відстоюючи власну позицію на вірність коаліції, повторює заяви лідерів БПП. Так, Вітко зазначив "Главкому", що для того, аби вийти із коаліції, слід зібрати підписи окремих депутатів. Раніше подібну думку висловлював заступник голови "Солідарності" Ігор Кононенко.

 

15.09.2015