Сили безпеки в Єгипті помилково застрелили туристів з Мексики.

Як повідомляє видання El Mundo, єгипетські правоохоронці прийняли туристів за одне з угруповань ісламських бойовиків, котрі діють в Західній пустелі поблизу з лівійським кордоном.

 

 

Згідно з повідомленням МВС Єгипту, інцидент стався, коли чотири джипи з мексиканськими туристами заїхали в заборонену зону. Правоохоронці відкрили вогонь з автоматичної зброї.

 

Внаслідок стрілянини, відкритої єгипетськими силовиками, 12 осіб загинуло, зокрема й кілька місцевих гідів. Ще щонайменше 10 людей отримали поранення. Всі постраждалі перевезені до шпиталю.

 

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто заявив, що засуджує вбивство своїх співвітчизників поліцейськими в Єгипті. Про це він повідомив у своєму Twitter’іМексиканський лідер зажадав, щоб влада Єгипту ретельним чином розслідували вбивство туристів. Він розпорядився збільшити кількість співробітників посольства країни в Єгипті, щоб вони могли надати необхідну допомогу постраждалим мексиканцям та їхнім родинам.

 

За день до цього інциденту угруповання ісламістів, пов'язаних з «Ісламським державою Іраку й Леванту», оголосила про те, що її бойовики перебувають у Західній пустелі. Цей регіон донедавна був доволі популярним у туристів.

14.09.2015