Наступного тижня відбудеться Асамблея монашества Католицьких церков України.

Подія є унікальною, адже у ній вперше спільно беруть участь монахи і монахині УГКЦ та РКЦ в Україні.

 

Як повідомляє департамент інформації УГКЦ, 14-18 вересня цього року у Львові на "Арені Львів" відбудеться Асамблея греко-католицького та римо-католицького монашества України. На цю подію, що пройде у конференц-залі стадіону "Арена-Львів", з’їдуться близько 600 монахів і монахинь різних чинів та згромаджень Української Греко-Католицької Церкви та Римо-Католицької Церкви в Україні. Тема Асамблеї - "Євангельськe coпричастя богопосвячених осіб РКЦ та УГКЦ в Україні".

 

Ця подія є, як каже голова оргкомітету Асамблеї отець Роман Лагіш, "унікальною", адже уперше за 25 років історії України представники монашества двох Католицьких Церков в Україні зберуться на спільну Асамблею. Загалом в Україні є понад 1000 монахів та монахинь УГКЦ і близько 700 в РКЦ в Україні. "Участь в Асамблеї візьме більше від третини всіх богопосвячених осіб [Католицьких Церков] України", - зазначає отець Роман.

 

Ідея проведення такої Асамблеї зародилася під час спільної праці греко-католицького і римо-католицького монашества над організацією зустрічі голів Рад вищих настоятелів Європи, яка мала відбутися в Україні минулого року, але не відбулася через події в Україні. 

 

Як випливає з тексту програми Асамблеї, учасників вітатимуть апостольський нунцій в Україні Високопреосвященний Архієпископ Томас  Едвард Галліксон, голова Конференції Єпископів РКЦ, Архієпископ і Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький, а від УГКЦ - Архієпископ і Митрополит Львівський, Владика Ігор Возняк. Протягом повних трьох робочих днів Асамблеї учасники заслуховуватимуть підготовлені для них доповіді і працюватимуть у групах.

 

10.09.2015