Цього тижня відновлять реконструкцію обласного перинатального центру.

Роботи за 122 млн грн продовжуватиме виконувати та сама київська компанія з "приватівським" корінням, що й розпочинала реконструкцію у 2013 році.

 

Як повідомляє інформагенція ZIK, управління капітального будівництва Львівської ОДА за результатами тендеру уклало угоду з ПрАТ "Аеробуд" на проведення робіт з реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру. Роботи на цьому об'єкті планують відновити вже 11-12 вересня і до кінця року завершити їх. З державного бюджету в обласний на реконструкцію центру надійшла субвенція у розмірі 45 млн грн.

 

 

За даними ZAXID.NET, вартість угоди між УКБ ЛОДА та ПрАТ "Аеробуд" становить 122,7 млн грн. Закупівлю робіт з реконструкції здійснили за переговорною процедурою, тобто без проведення конкурсу. У Віснику державних закупівель вказано, що підставою для неконкурентної процедури є потреба "здійснити додаткову закупівлю в того самого постачальника з метою уніфікації, стандартизації або забезпечення сумісності з наявними товарами, технологіями, роботами чи послугами".

 

Заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, яку цитує ZIK, розповіла також, що ПрАТ "Аеробуд" зарекомендувала себе з дуже доброго боку на будівництві фортифікаційних споруд на Донбасі за квотою Львівської області: "Відгуки від Міноборони та волонтерських організацій свідчать, що об’єкти Львівщини є одними із найкращих за якістю. Був обстріл одного із населених пунктів, де збудовані ці об’єкти, споруди витримали пряме попадання снарядів". Ірина Гримак також зазначила, що у 2013 році "під егідою компанії "Аеробуд" на субпідряді працювала зовсім інша фірма, яка фактично і наробила усієї біди з перинатальним центром". Тепер начебто її виключили зі складу холдингу "Аеробуду". 

 

"Відповідно до планів, до кінця року планується повністю завершити будівельні роботи щодо корпусу пологового будинку і адмінкорпусу. Якщо наступного року буде фінансування, будемо завершувати відділення гінекології", – розповіла заступниця голови Львівської ОДА.

 

Як повідомляли "Наші гроші", у жовтні 2013 року Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації підписало договір з ПрАТ “Аеробуд” на реконструкцію обласного клінічного перинатального центру по вул. Дж. Вашингтона у Львові. “Аеробуд” запропонувало виконати роботи найдешевше - за 70 млн 518,4 тис. грн. Тоді за ці гроші планували не лише провести повномасштабну реконструкцію включно з дахом, але й придбати нове обладнання. Зокрема, систему палатної сигналізації, лікувального газопостачання, сигналізацію загазованості, нові ліфти та інше. Закінчити роботи планували у грудні 2014 року. Реконструкцію мали фінансувати з державного бюджету в межах національного проекту "Нове життя".

 

Як інформує ZIK, восени 2013 року будівельники зняли дах, проте, до зими накрити будівлю не встигли. Через вологу стіни вкрилися пліснявою. У центрі демонтували усе обладнання. На реконструкцію перинатального центру з державного бюджету виділили лише 7 млн грн. У травні 2014 року постановою Кабміну №71 фінансування проекту реконструкції перинатального центру, як і багатьох інших, призупинили.

 

За інформацією депозитарних установ ТОВ "Кастодіан Гарант" і ТОВ "Солід Дніпро", оприлюдненою Агентством з розвитку інфраструктури фондового ринку України, акції ПрАТ "Аеробуд" належать кіпрським компаніям FORMOSA INVESTMENTS LIMITED, GREENGOT ENTERPRISES LIMITED, CICERA INVESTMENTS LIMITED, BROALIA VENTURES LTD, RENALDA INVESTMENTS LIMITED. "Наші гроші" вважають, що вони близькі до одного з лідерів групи "Приват" Геннадія Боголюбова. Компанія існує з 1995 року, зареєстрована у Києві, хоча й має філії в Одесі, Дніпропетровську та Куликові Львівської області.

09.09.2015