Клерка округу Роуен штату Кентуккі Кім Девіс звільнено з в'язниці.

Вона потрапила за ґрати минулого тижня за відмову реєструвати гей-шлюби.

 

 

Чиновницю біля в'язниці чекав натовп прихильників – щонайменше чотири тисячі осіб. Девіс з чоловіком, її адвокат Мат Стейвер і один з претендентів на висунення в президенти від Республіканської партії Майк Хакабі вийшли під захоплені крики шанувальників на подіум навпроти будівлі місцевої в'язниці.

 

Під звуки пісні Eye Of The Tiger американської рок-групи The Survivor всі четверо переможно взялися за руки. Чиновниця подякувала всім присутнім, сказавши: «Я лише хочу Богові скласти славу!».

 

Окружний суддя заявив, що переконався в тому, що відділ з реєстрації актів цивільного стану в окрузі Роуен функціонує нормально, і наказав Кім Девіс не втручатися в процес реєстрації шлюбів прямо або опосередковано – повідомило видання New York Times.У разі ж чергового втручання Девіс знову очікує в'язниця, попередив суддя.

 

Нагадаємо, що Кім Девіс, відмовилася підкоритися рішенню Верховного суду США про легалізацію одностатевих шлюбів, стверджуючи, що воно суперечить її християнським переконанням. У четвер минулого тижня чиновницю посадили в камеру місцевої в'язниці на тижневий термін. Суд кваліфікував дії Девіс як неповагу до рішенню Верховного суду, який постановив визнати законними одностатеві шлюбні союзи на всій території Сполучених Штатів.

 

Згідно з результатами свіжого опитування Ipsos, на замовлення агенції  Reuters, 59% американців  опитаних виступають за те, щоб відповідні чиновники реєстрували одностатеві шлюби, незважаючи на свої релігійні переконання. 29,8% опитаних з цим не погодилися.

09.09.2015