БПП, УДАР і Народний Фронт отримали більшість ключових посад у територіальних виборчих комісіях області.

Президентська політична сила разом з УДАРом має посади голів половини районних виборчих комісій в області, а також посади голів Івано-Франківської обласної і міської виборчих комісій.

 

Як повідомляє прес-служба ЦВК, Центральна виборча комісія на своєму засіданні 6 вересня прийняла постанову №230 "Про формування складу обласних, районних (крім районів в Автономній Республіці Крим), міських (міст обласного значення та міста Києва), районних у місті Києві виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів". Як випливає з тексту додатків №№188-208 до постанови, ключові посади у територіальних виборчих комісіях Івано-Франківської області, зокрема, обласної та районних комісій, отримали здебільшого представники найбільших коаліційних партій.

 

Івано-франківську обласну виборчу комісію очолив, зокрема, представник партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність"" Віталій Юрчишин. Ця політична сила отримала також посади голів п'яти районних виборчих комісій, посади заступників голів чотирьох районних виборчих комісій і посади секретарів у двох районних виборчих комісіях. Крім того, "УДАР", що нещодавно об'єднався з президентською силою, отримав посади голів у двох районних виборчих комісіях. Своєю чергою, "Народний фронт" отримав посади голів у трьох районних виборчих комісіях, секретарів - у двох, заступників голів - в одній. Нагадаємо, що в області утворено 14 районних виборчих комісій.

 

З шести міських виборчих комісій, утворених в Івано-Франківській області (у Болехові, Бурштині, Івано-Франківську, Коломиї, Калуші, Яремче), представники президентської політичної сили стали головами у чотирьох. У Коломиї, зокрема, комісію очолив представник "Батьківщини", а у Калуші - Української партії, лідером якої є колишній міський голова Калуша, тепер народний депутат Ігор Насалик, член фракції БПП.

 

07.09.2015