Верховна Рада дала згоду на експеримент з фінансуванням ремонту доріг.

У Львівській області завдяки бюджетному експерименту повинні бути профінансовані ремонти доріг Львів-Радехів-Луцьк (Н-17) та Сколе-Славське. Кошти на ремонт з'являться, якщо на Львівщині перевиконуватимуть плани надходжень митних платежів.

 

Верховна Рада України сьогодні, 3 вересня, прийняла у цілому Закон України "Про внесення зміни до Бюджетного кодексу України щодо експерименту в Одеській, Волинській та Львівській областях з фінансування реконструкції, поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення", ініціатором якого є президент України Петро Порошенко. Цей закон, зокрема, створює джерела додаткового фінансування для ремонту дороги Львів-Радехів-Луцьк та Сколе-Славське.

 

Закон вносить зміни до "Прикінцевих і перехідних положень" Бюджетного кодексу і передбачає проведення експерименту з фінансування ремонту і реконструкції низки доріг в Одеській, Львівській, Волинській і Чернівецькій областях з 1 вересня 2015 року до 1 січня 2017 року. До спеціальних фондів бюджетів цих областей з цією метою зараховуватимуть 50% суми перевиконання плану ("індикативних показників") надходжень митних платежів (мита, акцизного податку, податку на додану вартість), які справлятимуть під час митного оформлення товарів на територіях чотирьох згаданих областей.

 

З цього спеціального фонду у Львівській області повинні бути профінансовані поточний ремонт дороги Львів – Радехів – Луцьк (Н-17) в межах області, ділянки Львів – Сколе дороги Київ – Чоп (М-06) та дороги Сколе – Славське (Т-14-24).

 

Нагадаємо, що з ідеєю прийняття цього закону виступив Петро Порошенко публічно виступив 2 липня цього року у Львові. Натомість, голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі 23 червня запропонував уряду спрямовувати 50% перевиконання плану надходжень від Одеської митниці на реконструкцію дороги Одеса - Рені (М-15).

 

03.09.2015