Якість ремонту дороги Н-09 перевірить австрійська компанія.

Від звіту незалежних аудиторів залежатиме, чи отримають підрядники гроші за виконані роботи.  

 

Як повідомляє ZIK, ефективність використання коштів під час ремонтних робіт на дорозі Н-09 Львів-Мукачеве перевірить австрійська компанія, яка вже реалізувала аналогічний пілотний проект у Київській області. Про це заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, що у неділю, 23 серпня, разом з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, головою Львівської ОДА та керівником Служби автомобільних доріг в області знайомився з ходом робіт на дорозі Н-09 виїзді зі Львова, у кінці вулиці Зеленої.

 

 

"Зі Світовим банком ми запустимо тендер з вибору компаній, які будуть на загальнонаціональному рівні робити незалежну оцінку. Світовий банк погодився допомогти нам профінансувати ці роботи на 12 місяців", – заявив міністр під час візиту до Львова, як повідомляє ZIK.

 

Нагадаємо, що пілотний проект з незалежного аудиту якості дорожніх робіт був реалізований у Київській області ГО "Моя дорога" спільно з міністерством інфраструктури. Протягом липня незалежні інспектори австрійської компанії iC consulenten оцінювали якість ямкового ремонту 2015 року на дев'яти дорогах міжнародного, національного та регіонального значення. За словами Андрія Пивоварського, з наступного року міністерство збирається забезпечити укладання тристоронніх договорів, де третьою стороною угоди між Укравтодором та приватною компанією-виконавцем ремонтних робіт, буде незалежний аудитор. У разі негативної оцінки якості роботи інспектором, підрядник не отримає грошей за надані послуги, аж поки не забезпечить необхідний рівень якості.

 

Як інформував "Z", тендер на ремонт дороги Н-09 в межах Львівської області (за винятком ділянки від межі міста до об'їзної дороги) виграло ТОВ "ПБС", яке пов'язують з нардепом Олександром Шевченком. ТОВ "ПБС" пропонувало виконати роботи за майже 245 млн грн. Роботи фактично виконує ТОВ "Автомагістраль-Південь". Ділянку від межі міста до об'їзної дороги ремонтує ТОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл" за 26,37 млн грн. В Івано-Франківській області ТОВ "ПБС" ділянки дороги Н-09 протяжністю 67 км ремонтуватиме за 326 млн грн. Низку інших невеликих ділянок ремонтують інші компанії, проти виконання робіт якими під приводом порушення технології ремонту виступали народні депутати Олександр Шевченко, Юрій Дерев'янко, Анатолій Матвієнко.

 

Кошти на проведення ремонту автодороги передбачені постановою Кабміну № 323 від 25.05.2015 "Про затвердження порядку використання коштів державного бюджету, призначених для розвитку дорожнього господарства областей української частини Карпатського єврорегіону (зокрема доріг Мукачеве - Львів, Татарів - Кам’янець-Подільський, Стрий - Мамалига)".

 

24.08.2015