Мешканці міста вимагають прибрати з аеропорту установку для виготовлення бітумної емульсії.

Концесіонер аеропорту наполягає на тому, що на території летовища немає асфальтового заводу. Міська влада та мешканці прилеглого мікрорайону мають протилежну думку.

 

Як повідомляє інтернет-видання «Бліц-інфо», нині, 20 серпня, концесіонер івано-франківського аеропорту — ТОВ «Скорзонера» — провів екскурсію його територією. «Скорзонера» мала намір показати журналістам і громадським активістам свою установку для виробництва бітумної емульсії, ключового компоненту асфальтобетону. Втім, територію аеропорту відвідали також представники міської та обласної влади і мешканці прилеглого мікрорайону Опришівці, невдоволені смородом бітуму. Мешканці Опришківців після відвідин аеропорту вирішили зібрати мітинґ під обласною радою, щоб змусити її переконати концесіонера прибрати установку.

 

 

Директор «Скорзонери» Роман Родзоняк під час екскурсії наголосив, що встановлення установки для виготовлення бітумної емульсії не потребує жодних дозволів та погоджень.

 

«На території аеропорту працює якісна установка для виготовлення бітумної емульсії виробництва Данії. У зв'язку із запланованим значним збільшенням кількості рейсів з аеропорту "Івано-Франківськ" є необхідність відповідної підготовки злітно-посадкової смуги. Ці ж інґредієнти використовуються і в методі холодного ресайклінґу при ремонті доріг. Підготовка інґредієнтів проводиться в екологічно чистому режимі і згідно з санітарними нормами не несе жодної загрози екології довкілля», — запевнив Родзоняк присутніх, як повідомляє аґенція новин Фіrtka, близька до нардепа Шевченка, колишнього директора ТОВ «Скорзонера».  

 

Щобільше, Родзоняк звинуватив міського голову Анушкевичуса й депутатів міської ради від ВО «Свобода» у брехні. Ніякого «асфальтового заводу» на території аеропорту немає і його будівництво не ведеться, заявив він.

 

Як повідомляв КУРС, 19 серпня ТОВ «Скорзонера» вирішила провести для громадськості екскурсію територією аеропорту, щоб спростувати інформацію про будівництво на ньому асфальтового заводу, яку поширювали міський голова й депутати міської ради.

 

Як інформував раніше «Z», на території івано-франківського аеропорту йде будівництво асфальтового заводу. Будівництво провадять на замовлення ТОВ «Скорзонера» і ТОВ «ПБС», з якими пов'язують народного депутата Олександра Шевченка. Він претендуватиме на посаду міського голови Івано-Франківська на цьогорічних виборах. ТОВ «ПБС» виграло кілька великих тендерів на ремонт доріг у Львівській та Івано-Франківській областях. 

 

20.08.2015