На території аеропорту будують асфальтовий завод.

Будівництво провадять на замовлення фірми, з якою пов'язують народного депутата Олександра Шевченка. Нещодавно він обіцяв, що «Міжнародні авіалінії України» зроблять з аеропорту свій габ у Західній Україні.

 

Як повідомляє аґенція новин Galka.if.ua, на території міжнародного аеропорту «Івано-Франківськ» йде будівництво асфальтового заводу. Про це розповідають і будівельники, що працюють на місці, і директор летовища. З його слів, до будівництва причетні ТОВ «Скорзонера» (концесіонер аеропорту, що розвиває також туристичний комплекс «Буковель») і ТОВ «ПБС». На території змонтовані великі ємності для бітуму. Завезли також немало жорстви.

 

 

Нагадаємо, як вже інформував «Z», свій зв'язок з ТОВ «ПБС» визнав раніше народний депутат Олександр Шевченко, колишній директор ТОВ «Скорзонера», що претендуватиме на посаду міського голови Івано-Франківська на цьогорічних виборах. «ПБС» бере участь у декількох великих тендерах на ремонт доріг в Івано-Франківській області, але тендерний комітет Служби автомобільних доріг в області поки що не ухвалив рішення про визнання когось з учасників переможцем торгів.

 

Міжнародний аеропорт «Івано-Франківськ» перебуває у концесії ТОВ «Скорзонера» за рішенням обласної ради від червня 2010 р. Договір про концесію укладений на 30 років. ТОВ «Скорзонера», за інформацією ZAXID.NET, має складну структуру власності й перебуває під контролем групи «Приват» Ігоря Коломойського.

 

Цікаво, що у липні 2015 р., як розповідав «Z», у «Міжнародних авіалініях України» заявили про намір розвивати аеропорт в Івано-Франківську як власний габ. «Аеропорт Львова розташований набагато гірше [ніж аеропорт Івано-Франківська]», — сказав на прес-конференції Арон Майберґ, голова наглядової ради МАУ. Авіакомпанія, заявив він, не планує відкривати нові міжнародні рейси зі Львова. Натомість з Івано-Франківська авіакомпанія хоче здійснювати рейси до Італії, Іспанії, Німеччини, Польщі. Для підвезення пасажирів із західноукраїнських областей авіакомпанія збирається використовувати автобуси. Кінцевим бенефіціаром МАУ, як визнав Майберґ, є Ігор Коломойський.

 

За інформацією Galka.if.ua, у травні про бажання МАУ розвивати аеропорт в Івано-Франківську як конкурента аеропорту у Львові заявляв також народний депутат Олександр Шевченко.

 

10.08.2015