Єврогрупа схвалила третій пакет фінансової допомоги Греції.

Як повідомило німецьке видання Süddeutsche Zeitung, 19 міністрів фінансів країн єврозони ухвалили це рішення після шестигодинних дебатів у Брюсселі

 

 

Єврогрупа дала добро на надання Атенам третього пакета фінансової допомоги на суму 85 мільярдів євро. 25 мільярдів євро будуть спрямовані на рекапіталізацію грецьких банків.

 

Як повідомив журналістам після переговорів голова Єврогрупи, міністр фінансів Нідерландів Єрун Дейсселблум, в ході засідання досягнуто позитивного результату й усуненуто останні розбіжності. «Сигнал, який виходить від підсумків сьогоднішньої зустрічі, звучить голосно і чітко, – заявив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. - Греція є і завжди буде членом єврозони».

 

Метою даного заходу є порятунок Атен від банкрутства, а водночас уникнення незапланованого виходу Греції з Європейського валютного союзу. За словами глави Європейського стабілізаційного фонду Клауса Реґлінґа, Греція отримає перший транш кредиту імовірно вже вранці 20 серпня.

 

Натомість міжнародні кредитори вимагають від Греції проведення низки економічних реформ. Вже восени вони мають намір провести перевірку того, як країна виконує взяті на себе зобов'язання. Якщо під час перевірки з'ясується, що Атени не провела обіцяних реформ, то програма допомоги цій країні може бути негайно згорнута.

 

Нагадаємо, що 14 серпня парламент Греції схвалив запропоновану міжнародними кредиторами програму допомоги, яка передбачає заходи жорсткої економії.

15.08.2015