Європейська Комісія виділила четвертий транш у розмірі 8,55 млн. євро з програми бюджетної підтримки "Підтримка секторальної політики управління державним кордоном в Україні".

 

"За допомогою цієї програми з підтримки секторальної політики Євросоюз робить свій внесок у модернізацію Державної прикордонної служби і Державної фіскальної служби України; це відбувається через поліпшення законодавчої та нормативно-правової бази, введення кращих механізмів контролю і модернізацію інфраструктури перетину кордонів у відповідності до стандартів ЄС", – ідеться у повідомленні Представництва ЄС в Україні.

 

Також програма підтримує зусилля українського уряду з досягнення ефективного балансу між безпечними кордонами і законним рухом людей і товарів у відповідності до стандартів і найкращих практик ЄС.

 

За словами заступника голови представництва ЄС в Україні Томаса Фреллесена, кошти "сприятимуть міжкордонній торгівлі, пришвидшать демаркацію кордону і введення електронної митної системи". "Я впевнений, що фінансова підтримка ЄС зміцнить співпрацю між агенціями, залученими у комплексне управління кордонами; також результатом надання такої підтримки стане ефективніше управління у сфері прикордонного контролю і міграції для громадян інших країн – у відповідності до зобов`язань України у рамках Плану дій з візової лібералізації", – зазначив Фреллесен.

 

13.08.2015