Китайські надзвичайники досі борються з пожежами, які спалахнули внаслідок вибуху неймовірної сили.

Трагедія трапилася на складі небезпечних вантажів в китайському портовому місті Тяньцзіні, повідомило державне інформаційне аґентство Xinhua.

 

 

Місто фактично перетворилося на оповиті димом руїни. Влада міста попросили мешканців використовувати респіратори і надягати одяг, який повністю закриває тіло.

 

Згідно з повідомленням, сила вибуху, який стався 12 серпня близько 23.30 за місцевим часом, була еквівалентна 21 тонні тротилу, і його навіть було видно з космосу. Від вибухової хвилі постраждали понад півтисячі осіб. Кількість загиблих ще підраховують, але лічба вже йде десятками.

 

За свідченням очевидців, вибухова хвиля вибила шиби в будівлях у радіусі двох кілометрів. З будинків злетіла металева обшивка. Пошкоджено понад тисячу автівок.

 

Склад належав логістичній фірмі Ruihai International Logistics. На її сайті зазначено, що вона спеціалізується на небезпечних вантажах. На складі зберігалися хімічні та токсичні речовини, такі як ціанід натрію, зріджений природний газ, бутанон (розчинник лакофарбових матеріалів), промислова вибухівка. Китайський державний телеканал CCTV повідомив, що одного з представників компанії затримано.

 

Голова КНР Сі Цзінпін закликав громадян своєї країни спрямувати всі зусилля на допомогу постраждалим та усунення наслідків вибуху в місті Тяньцзіні.

13.08.2015