У середу ввечері проросійські екстремістські сили суттєво збільшили кількість обстрілів українських позицій із застосуванням практично усіх видів озброєння.

 

Про це повідомляє прес-центр АТО, зазначаючи, що найнапруженішим був проміжок між 18:00 та північчю.

 

Найбільш гаряче було на донецькому напрямку. Зокрема, бойовики били з реактивних систем залпового вогню «Град» у керунку Пісків та Опитного. На маріупольській ділянці артилерія ворога провадила вогонь по опорних пунктах у селищах Лебединське, Старогнатівка, Талаківка, Павлополь. Пізніше — і по Старогнатівці, і також з «Градів».

 

«Загалом, минула доба знову відзначилась найбільшою кількістю обстрілів наших позицій за останні тижні. 12 серпня російсько-терористичні війська 152 рази порушили режим припинення вогню», — зазначає прес-центр операції.

 

Тим часом Генеральний штаб Збройних сил дістав інформацію, що бойовики концентрують сили біля передових позицій лінії розмежування — для наступу на українську територію.

 

«Бойовики на весь світ розказують про те, що нібито українська армія збирається наступати на їхні позиції, але по факту жодних заходів, пов'язаних з інженерними або фортифікаційними роботами на своїх позиціях з метою оборони, вони не вживають, — розповів «Українській правді» речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов. — Наша аґентура повідомляє про те, що відбувається пересування бронетехніки та особового складу бойовиків, і ті приготування, які вони роблять, свідчать про те, що вони готуються не до оборони, а до наступальних дій».

 

У Генштабі запевнили, що готові до будь-якого варіанту розвитку подій. ЗСУ готові будь-якої миті повернути на позиції відведену згідно з мінськими угодами техніку.

 

13.08.2015