У тендері на ремонт доріг в області знову беруть участь італійці з «Буковелю».

З ними конкурують фірма, яку пов'язують з колишнім директором «Буковелю», а також франківчани та одесити.

 

Як повідомляє аґенція новин Фirtka, 10 серпня у Службі автомобільних доріг в Івано-Франківській області розкрили конкурсні пропозиції учасників тендеру на ремонт доріг в області за чотирма лотами. Йдеться про ремонт 5 км дороги Р-24 в межах Ворохти, ремонт мосту через Дністер з облаштуванням освітлення і світлофорів на дорозі Н-18 (Івано-Франківськ–Тернопіль), ремонт 8 км дороги Р-62 (Верховина–Чернівці) у долині Черемошу ближче до Кутів, а також 9 км дороги Т-0909 (Снятин–Косів–Старі Кути) між Косовом та Старими Кутами.

 

Найбільше зацікавлення учасники тендеру виявили до лотів, у яких передбачено ремонт доріг. За право відремонтувати дороги змагаються, зокрема, відомі ТОВ «Автомагістраль-Південь» (Одеса), ТОВ «Івано-Франківськоблавтодор» (Івано-Франківськ), а також ТОВ «ПБС» (Івано-Франківськ) і ТОВ «Віта Констракшн» (село Поляниця, ТК «Буковель»). 

 

ТОВ «ПБС», як писав «Z», пов'язують з народним депутатом Олександром Шевченком, колишнім директором ТОВ «Скорзонера», що розвиває туристичний комплекс «Буковель». Кінцевими бенефіціарами ТОВ «Віта Констракшн» є Штефан Ніколуссі, Маркус Фаллер та Роланд Фаллер з Південного Тиролю. Їхня компанія Vita GmBH , створена у Південному Тиролі, розбудовувала «Буковель» як гірськолещетарський комплекс.

 

За найнижчими цінами відремонтувати дорогу у Ворохті запропонували ТОВ «Івано-Франківськоблавтодор» (18,72 млн грн) і ТОВ «Віта Констракшн» (19,05 млн грн). Ділянку дороги завдовжки 8 км від Верховини до Кутів долиною Черемошу найдешевше відремонтувати пропонують ТОВ «Віта Констракшн» (11,8 млн грн) і ТОВ «Автомагістраль-Південь» (13,4 млн грн). За ремонт дороги між Косовом та Старими Кутами найнижчу ціну пропонують ТОВ «Віта Констракшн» (9,34 млн грн) і ТОВ «Автомагістраль-Південь» (10,73 млн грн).

 

Додамо також, що і ТОВ «ПБС», і ТОВ «Віта Констракшн» не вперше разом беруть участь у тендерах на ремонт доріг в області. Вони також претендують на ремонт окремих ділянок дороги Н-09 (Львів–Мукачеве) та Р-24 (Татарів–Кам'янець Подільський) в межах області.

 

10.08.2015