На Єжицькому цвинтарі поховали Яна Кульчика, найбагатшого поляка.

Бізнесмен помер 29 липня у Відні у віці 65 років внаслідок ускладнення (тромбоемболія легеневої артерії) після рутинної операції, на наступний день мав заплановані зустрічі.

 

Масова церемонія почалася у Познані на горі св. Войцеха в церкві оо. кармелітів босих. Після Служби Божої процесія пішла в напрямку Єжицького цвинтаря, де його поховали в сімейній гробниці коло його батька, Генріха, помершого в лютому 2013 року. Труну несли особисті охоронці Кульчика.

 

 

Відповідно до волі сім'ї церемонія похорону була приватною, територію навколо узгір'я закрили. На похороні були колишні президенти — Лєх Валєнса і Алєксандр Кваснєвський з дружиною, а також дружина нинішнього президента Ганна Коморовська, колишній прем'єр-міністр Єжи Бузек, колишній єврокомісар Януш Лєвандовські, колишній президент ФРН Горст Келер, композитори Ян Качмарек, Кшиштоф Пендерецький, міністр культури Малґожата Оміляновська та інші відомі особи. Кондоленції від президента РП зачитав шеф його канцелярії.

 

Ян Кульчик народився 1950 року в місті Бидгощі. Закінчив юридичний факультет університету ім. Адама Міцкевича і зовнішню торгівлю в Економічній Академії в Познані. Мав науковий ступінь доктора міжнародного права.

 

У світ бізнесу ввійшов 1981 року, заснувавши фірму зовнішньої торгівлі Interkulpol. У 1988 році увійшов до транспортної галузі, творячи першу в Польщі мережу дистрибуції автомобілів марки VolkswagenУ 1991-му виник Kulczyk Holding, який від 2007 р. входить до складу групи Kulczyk Investment House

 

Статки Яна Кульчика ц.р. оцінювали в $3.9 млрд, він був одним з найбільших інвесторів в Україну.

 

 

05.08.2015