До місцевих виборів можуть створити лише 30 нових громад.

Вісім з них вже подали документи до Львівської ОДА. Водночас, перспективний план передбачає утворення в області 160 об'єднаних територіальних громад.

 

Як повідомляє Офіс реформ Львівщини, станом на 3 серпня цього року бажання об'єднатися до місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня, висловили представники 30 нових територіальних громад. З них лише вісім вже звернулися до ЛОДА для отримання висновку на відповідність Конституції та законам України рішень своїх сільських і селищних рад про об'єднання. 

 

З тих 30 тергромад, що можуть закінчити об'єднання до місцевих виборів, найбільшою є Миколаївська тергромада (з населенням понад 41 тис. осіб).

 

За інформацією Офісу реформ, у Бродівському районі вибори 25 жовтня можуть відбутися у Заболотцівській територіальній громаді. У Городоцькому районі - у Великолюбінській територіальній громаді. У Дрогобицькому районі - у Східницькій територіальній громаді. У Жидачівському районі - у Гніздичівській та Новострілищанській територіальних громадах. У Жовківському районі - у Рава-Руській територіальній громаді. У Миколаївському районі - у Миколаївській, Більченській, Рудниківській територіальних громадах. У Пустомитівському районі - у Пустомитівській та Раковецькій тергромадах. У Радехівському районі - у Вузлівській та Павлівській тергромадах. У Самбірському районі - у Чукв'янській, Самбірській, Воле-Баранецькій, Воютицькій, Луківській, Вільшаницькій та Бісковицькій тергромадах. У Сокальському районі - у Великомостівській тергромаді. У Старосамбірському районі - у Стрілківській, Головецькій та Добромильській тергромадах. У Стрийському районі - у Моршинській, Дашавській, Дулібській та Стрілківській тергромадах. У Турківському районі - у Нижньояблунській тергромаді. У Яворівському - у Немирівській тергромаді.

 

Нагадаємо, перспективний план об’єднання громад Львівщини, схвалений Львівської обласною радою 7 липня цього року, передбачає утворення 160 нових спроможних територіальних громад.

 

04.08.2015