Партія Право і Справедливість закріпила свій статус лідера електоральних симпатій.

Про це свідчать результати опитування громадської думки, проведеного демоскопічним інститутом IBRiS на замовлення газети Rzeczpospolita. Соціологічні дослідження зафіксували також значне падіння рейтингу Руху Павла Кукіза.

 

 

Якщо б вибори в Польщі відбулися цього тижня, то, згідно з опитуваннями,  то очолювана колишнім прем’єром Ярославом Качинським партія ПіС здобула б 35 відсотків голосів. За нині урядуючи Громадянську Платформу проголосувало б лише 23 відсотки виборців.

 

Значно впала популярність Руху Кукіза, за який тепер готові віддати свої голоси лише сім відсотків поляків. Нагадаємо, що під час президентських виборів навесні за Павла Кукіза проголосувало понад два десятки виборців, котрі прийшли до дільниць. А у червневих рейтингах його твердо утримував другу позицію в рейтингу.

 

Такий самий (7%) результат демонструє Об’єднана лівиця, котра є виборчою коаліцією, сформованою з різноманітних соціалістичних партій, груп і рухів. А згідно з польським виборчим законодавством, виборчий блок пройде до Сейму лише в тому випадку, якщо подолає бар’єр у вісім відсотків.

 

Пройти ж до парламенту мають шанс Польська селянська партія, яку підтримує шість відсотків поляків і платформа Ришарда Петру – 5%.

 
04.08.2015