"Опозиційному блоку" відмовили у реєстрації.

Головне територіальне управління юстиції Харківської області відмовило в реєстрації регіональній організації партії "Опозиційний блок".

 

Підставою для відкоша стали формальні причини. За словами начальника управління юстиції Юрія Георгієвського, державні служби не можуть зареєструвати нову партію, допоки не ліквідують її попередницю, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна"

 

Георгієвський повідомив: 24 липня представники народного депутата Михайла Добкіна подали до управління пакет документів із двома вимогами: взяти до відома рішення про припинення юридичної особи обласної організації партії "Закон і порядок" (торік її й перейменували на "Опозиційний блок") і зареєструвати обласний осередок партії "Опозиційний блок". За словами Георгієвського, управління розпочало офіційну процедуру ліквідації партії, та це може зайняти аж два місяці. "Поки ліквідаційну процедуру не завершать згідно з чинним законодавством, головне територіальне управління юстиції не може прийняти рішення про реєстрацію обласної організації "Опозиційного блоку" на території Харківської області", – заявив чиновник.

 

Таким чином, "Опозиційний блок" не зможе взяти участі у місцевих виборах на Харківщині.

 

Напередодні у Харкові відбулися сутички між прибічниками "Опоблоку" та його противниками.

 

04.08.2015