В області скоротять майже сотню працівників прокуратури.

Замість 16 районних прокуратур залишиться п’ять місцевих. Міські прокуратури збережуть в Івано-Франківську та Яремче.

 

Як повідомляє видання «КУРС», у прокуратурі Івано-Франківської області після проведення реформи прокуратури з 381 працівника залишиться 288. Про це заявив на брифінгу у п’ятницю, 31 липня, прокурор Івано-Франківської області Владислав Братюк. Районні прокуратури будуть реорганізовані шляхом злиття у місцеві.

 

За словами Братюка, 27 працівників буде скорочено в апараті прокуратури області, решта – це працівники районних прокуратур.

 

В Івано-Франківській області з 16 прокуратур у районах залишиться п'ять місцевих. Апарати нових місцевих прокуратур будуть розміщені у Калуші, Коломиї, Надвірній, Долині і Тисмениці. В Івано-Франківську і Яремче залишаться також міські прокуратури. Штат працівників у кожній установі становитиме 30-40 осіб.

 

Нагадаємо, конкурс на заміщення вакантних посад керівників місцевих прокуратури ГПУ оголосила 20 липня цього року. У прокуратурі Львівської області діє центр прийому документів на заміщення посад керівників місцевих прокуратур, їхніх перших заступників та заступників. Центр приймає документи від претендентів на посади у місцевих прокуратурах  Волинської, Тернопільської, Хмельницькой, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької та Львівської областей.

 

Як повідомив 30 липня заступник генпрокурора Давіт Сакварелідзе, конкурс на заміщення посад у місцевих прокуратурах продовжено з 2 до 10 серпня. У своєму Facebook-профілі Сакварелідзе закликав пересічних працівників прокуратур подавати документи на заміщення вакантних посад і не побоюватися тиску з боку нинішніх керівників районних, міських та міжрайонних прокуратур. Він наголосив на тому, що ніхто насправді не може знати, хто очолить новостворену місцеву прокуратуру або взагалі пройде крізь конкурс, що складається з чотирьох етапів.

 

31.07.2015