Керівник Служби автодоріг області звинувачує нардепа у погрозах на свою адресу.

Від нього начебто вимагають скасувати результати тендеру або зробити субпідрядником фірму наближену до народного депутата. 

 

Як повідомляє «Бліц-інфо», керівник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Микола Проців звинуватив «одного з прикарпатських депутатів» у тиску і погрозах на свою адресу. За його словами, депутат вимагає зробити його фірму субпідрядником для виконання робіт з ремонту дороги Н-09 або скасувати результати тендеру. Втім, ім'я та прізвища народного депутата Проців не називає.

 

«Або ти береш цю фірму у субпідряд, або ти нічого не будуєш. Таке я почув сьогодні від одного з прикарпатських депутатів. Прізвища називати не буду. Коли я запитую, чому не брали участь у тендері, відповіді немає, – заявив Проців. – Ми провели прозорий тендер на найвищому рівні. Очевидно, вони боялися, що не зможуть по-чесному його виграти. Тепер кажуть подавати до суду на фірму, яка виграла тендер. Нібито вони все неправильно роблять. А я не маю для цього ніяких законних підстав».

 

За словами Проціва, йому погрожують не лише звільненням: «І звільнення – це не найгірше, чим мені погрожують».

 

Як вже інформував «Z», народні депутати Олександр Шевченко, Юрій Дерев'янко та Анатолій Матвієнко у понеділок, 20 липня, переконали голову Івано-Франківської ОДА зупинити роботи з ремонту дороги Н-09 (Львів–Мукачеве) у межах області. Депутати стверджували, що ремонт розпочали з порушенням передбаченої технології. Тендер на ремонт ділянки дороги Львів-Мукачево, на якій були зупинені ремонтні роботи, виграло ТОВ «ПМК-88», яке видання «Наші гроші» пов’язало з Процівим. Субпідрядником у ТОВ «ПМК-88» було відоме ТОВ «Балтом Україна» (Львів).

 

Видання «Бліц-інфо» нагадує також, що завдяки втручанню народного депутата Шевченка «наближена до нього фірма «ПБС»» взялася за ремонт Набережної в Івано-Франківську, адже переможець тендеру обрав субпідрядником ТОВ «ПБС». За інформацією «Наших грошей», найбільшу частку у ТОВ «ПБС» має франківчанка Іванна Непик, бізнес-партнер рідного брата Олександра Шевченка – Віктора Шевченка.

 

ТОВ «ПБС» виграла також тендер на ремонт дороги Н-09 на її ділянці у Львівській області – від межі Львова до межі області. Субпідрядником у «ПБС» є відоме  ТОВ «Автомагістраль-Південь» (Одеса).

 

30.07.2015