Лаґард запевнила, що можливий мораторій на сплату боргів не завадить співпраці України і МВФ.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лаґард назвала небажаним мораторій, який Україна може оголосити щодо сплати своїх боргів, однак висловила переконання, що цей крок не зупинить співробітництва фонду з Україною.

 

"Україна має законодавчо закріплене право оголосити мораторій на сплату боргів перед приватними кредиторами. Мораторій, звичайно, небажаний крок, але навіть у цьому випадку у нас є можливості продовжувати співпрацю з Україною", – заявила Лаґард під час онлайн-конференції у Вашингтоні, передає УНІАН.

 

Директор нагадала, що уряд України провадить непростий діалог із приватними кредиторами, і вихід на компромісне рішення є найбажанішим. "Ми сподіваємося, що вирішення буде досягнуто", – зазначила розпорядник.

 

Крістін Лаґард передбачає, що МВФ ухвалить рішення про виділення кредиту цієї п'ятниці. "Наше рішення має бути підтримуючим для України", – запевнила директор.

 

При цьому Лаґард наголосила, що нинішнє керівництво України демонструє тверде прагнення змінювати країну й проводити реформи: "За останні 20 років у нас було багато спроб допомогти Україні. Й лише зараз ми бачимо реальне бажання змінюватися".

 

29.07.2015