Учасник незаконних збройних формувань Володимир Старков, якого кілька днів тому затримали українські прикордонники, виявився дійсним військовослужбовцем у військовій частині міста Новочеркаськ Ростовської області РФ. Старков виконує обов'язки на посаді начальника служби ракетно-артилерійського озброєння, військове звання – майор.

 

Про це йшлося на спільній прес-конференції голови СБУ Василя Грицака та керівника ДПСУ Віктора Назаренка, присвяченій новим доказам російської агресії в Україні.

 

Майор Старков повідомив українським спецслужбам, що участь російських військових у бойових діях на сході має масовий характер. Зокрема, "радниками" терористів "ДНР/ЛНР" "оформлено" майже 2 тисячі діючих російських офіцерів. "Існує чітко налагоджений механізм координації і безпосередньої участі кадрових військовослужбовців Збройних сил РФ в агресії Росії проти нашої держави", – прокоментував голова СБУ.

 

Служба безпеки також оприлюднила запис розмови між бойовиками, яка підтверджує факт затримання російського кадрового офіцера. Бойовики з позивними "Малиш" і "Макеєвський" дивуються, як майор міг потрапити в полон, адже "він сто разів їздив там", і згадують про гамір у його військовій частині. Натомість бойовики "Хохол" і "Санич" і нарікають: "Це дебільне… Ніби ж з ним домовилися підписувати боєприпаси в Підмосков'ї… учора в полон потрапило".

 

Українські прикордонники затримали російського майора 25 липня на контрольному посту "Березове" при спробі виїхати з боку села Оленівка. Вантажівка, в котрій їхав росіянин, була набита боєприпасами. Зокрема, в автомобілі виявили 186 ящиків та 6 "цинків" із набоями. 

 

29.07.2015