Турчинов покепкував із "югославських" погроз Медведєва.

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що спроби Росії спровокувати в Україні "югославський сценарій" можуть завершитися кривавим розвалом самої Росії.

 

Турчинов заявив про це у відповідь на інтерв'ю прем'єр-міністра Росії, в котрому Дмитро Медведєв пригрозив Україні можливістю повторення "югославського сценарію".

 

"В Біблії є такий вислів: «Хто сіє вітер – пожне бурю», – заявив зазначив Олександр Турчинов. – Саме цим займаються російські керманичі, пророкуючи Україні "югославський сценарій". Вони із штанів вискакують для того, щоб його створити, не зупиняючись перед обстрілами мирних кварталів українських міст та збиваючи цивільні літаки". На думку Турчинова, більше шансів "розсипатися" за "югославським сценарієм" є у самої Росії, "яка є колосом на глиняних ногах".

 

"Досвід СССР свідчить, що така ситуація не може тривати довго. Розпад імперії, побудованої на страху та брехні, що почався на початку 90-х років минулого століття, лише тимчасово призупинився. Радянська інтервенція в Афганістані у 80-х стала детонатором для початку розпаду імперії, а чинна інтервенція Росії стане тим детонатором, який завершить процес розпаду", – вважає секретар РНБО.

 

Напередодні Дмитро Медведєв заявив у інтерв'ю "Радіо й телебаченню Словенії", що "київська влада" та ватажки сепаратистських рухів мають знайти порозуміння, "інакше ми станемо свідками дуже печального процесу". "Він і зараз дуже печальний, та може набути воістину драматичного характеру. Я згадав про Югославію лише через те, що, я сподіваюся, нам за якийсь час не доведеться в такому ж ключі згадувати, що була така держава, котра називалася Україною", – заявив Медведєв.

 

24.07.2015