Обласна рада затвердила план об’єднання громад області.

Івано-франківська обласна рада з четвертої спроби ухвалила перспективний план об'єднання громад. Прийнятий план передбачає створення в області 63 об’єднаних громад.

 

Як повідомляє «Бліц-інфо», депутати Івано-Франківської обласної ради на четвертому пленарному засіданні 36-ї позачергової сесії підтримали перспективний план об'єднання громад області. «За» проголосували 60 депутатів (необхідний мінімум для прийняття рішення – 58 депутатів). Сім депутатів утрималися. «Проти» нікого не було, хоча й своє невдоволення планом висловлювали члени фракції «Свободи», що закликали не підтримувати його.

 

Згідно з планом, в області мають створити 63 територіальні громади нового типу. Перспективний план тепер має затвердити Кабінет Міністрів України.

 

Попри ухвалення плану, опір формуванню нових громад зберігається. За інформацією «Галицького кореспондента», 199 населених пунктів області не хочуть ні з ким об’єднуватися. Перелік цих пунктів викладений в окремому додатку до плану. Загалом, в області є близько 800 населених пунктів.

 

Першою в області буде створена Бурштинська об’єднана територіальна громада, документи для створення якої вже готові.  

 

24.07.2015