Для створення індустріальних парків у Львівській області знайшли 12 ділянок.

Райдержадміністрації відібрали 12 ділянок для розміщення індустріальних парків. Один індустріальний парк на Львівщині вже формально зареєстровано. Найближчим часом можуть зареєструвати ще три.

 

Як повідомляє zik, райдержадміністрації знайшли 12 ділянок для створення індустріальних парків в області. Основними районами для розміщення індустріальних парків визначено Броди, Буськ, Жидачів, Жовкву, Радехів, Яворів, а також Новий Розділ. Найвищі шанси на реалізацію, окрім проекту індустріального парку у Львові, мають проекти у Яворівському районі, Новому Роздолі та Кам’янці-Бузькій.

 

Про це нині на засіданні колегії Львівської облдержадміністрації розповів директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості ЛОДА Василь Лозинський. За його словами, наразі у державний реєстр індустріальних парків включений лише один такий об’єкт – індустріальний парк «Рясне-2» у Львові. Крім того, це перший парк на Львівщині, який уже має інвестора.

 

Ще два об’єкти – у Яворові і Новому Роздолі – готують до реєстрації. Зараз на території майбутніх парків проводяться рекультивація земель, що належали гірничо-хімічному підприємству «Сірка».

 

За інформацією ZAXID.NET, інший об’єкт, що має шанси отримати статус індустріального парку, знаходиться у Кам’янці-Бузькій. Розробку документації для нього фінансує компанія «ДТЕК», підтримку надає також Ляйпцізька торгово-промислова палата у Німеччині.

 

На Яворівщині інвесторам пропонуватимуть надання логістичних послуг, виробництво товарів для внутрішнього ринку та експорту до країн ЄС. Спеціалізацією індустріального парку у Новому Роздолі могла б бути екоощадна продукція, матеріали і технології. На території індустріального парку у Кам’янці-Бузькій планують розвивати сільськогосподарське машинобудування, обробну промисловість та виробництво будівельних матеріалів.

 

«Інвестори індустріальних парків матимуть низку переваг, серед яких звільнення від ПДВ при ввезенні обладнання, від частини місцевих податків, спрощення доступу до земельних ділянок і процедури підключення до інфраструктури та безвідсоткові кредити», – інформує прес-служба ЛОДА.

 

Для проекту індустріального парку «Рясне-2» у Львові на 25 га з перспективою розширення до 150 га вже визначено ділянку, оформлено земельну документацію та під`єднано всі комунікації. На території цього парку підприємцям пропонуватимуть організувати виробництво електричного, електронного й оптичного обладнання, обробку деревини, створювати друкарні, розвивати автомобілебудування, а також транспорт та логістику.

 

Індустріальний парк у Рясне-2 будуватиме інвестор – ТОВ «СіТіПарк Львів». Як пояснюють у ЛОДА, проект створює низку переваг для міста та області, а саме: 50 млн євро інвестицій, 3 тис. нових робочих місць та залучення чергових іноземних інвесторів. За даними ЄДР, кінцевими бенефіціарними власниками «СіТіПарк Львів» є голандці Ремон Леонард Вос та Ельтже Маас. Як повідомляє zik, у вересні інвестор львівського індустріального парку збирається відкрити офіс у Львові і «почати активну роботу».

 

23.07.2015