Восени на івано-франківському аеродромі відбудуться міжнародні військові авіанавчання «Безпечне небо-2015».

Наразі військові готуються до навчань, що пройдуть у жовтні. З українського боку у навчаннях будуть задіяні літаки винищувальної авіації з військових авіабаз в Івано-Франківську та Василькові.

 

Як повідомляє Фirtka, у міжнародних навчаннях «Безпечне небо-2015» будуть задіяні аеродром «Івано-Франківськ» Повітряних сил Збройних Сил України та аеродром Повітряних сил Збройних Сил Польщі у Міньську Мазовєцькому.

 

Офіційно, мета навчання – переймання досвіду, набуття практичних навичок особового складу органів і пунктів управління, льотних екіпажів та бойових розрахунків Повітряних cил під час виконання завдань з протиповітряної оборони важливих державних об’єктів та досягнення взаємосумісності підрозділів Повітряних сил ЗС України з відповідними підрозділами ПС Польщі в ході підготовки та виконання спільних завдань.

 

 

З українського боку із військової техніки у навчанні будуть задіяні літаки винищувальної авіації зі складу військових частин А1349 (івано-Франківськ) та А1789 (Васильків, Київська область). З польського боку будуть залучені літаки 23-ї Бази тактичної авіації Повітряних Сил ЗС Польщі.

 

Крім того, до навчань буде залучено особовий склад та техніку авіаційних бригад обох країн, особовий склад і техніку радіотехнічних підрозділів, пунктів наведення авіації в районах проведення польотів.

 

В межах підготовки до навчань військові провели в Івано-Франківську вже дві зустрічі з польською делегацією.

23.07.2015