FIFA подала заяву в Цюріхському поліцію проти британського коміка Саймона Бродкіна.

Напередодні Бродкін, котрий більше відомий публіці за творчим псевдонімом Лі Нельсон, був одним з учасників групи активістів, котрі намагалися своїм перформенсом зірвати прес-конференцію президента FIFA Йозефа Блаттера, повідомляє видання Spiegel.

 

 

Нагадаємо,що напередодні в Цюріху відбулося засідання виконавчого комітету міжнародної футбольної організації, на якому визначили дату позачергового конгресу FIFA. Одразу після по закінчення засідання все ще чинний президент FIFA Йозеф Блаттер розпочав прес-конференцію. І тут стався інцидент: група активістів, на чолі з відомим британським коміком Лі Нельсоном жбурнули в обличчя 79-річному Блаттеру кілька пригоршень доларових банкнотів, натякаючи таким чином на його жадобу до грошей.

 

«Це не має нічого спільного з футболом. Цей хлопець погано вихований», – так прокоментував вчинок активістів сам Блаттер.

 

Швейцарська поліція затримала комік одразу ж. Тепер FIFA  вимагає завести проти Бродкіна кримінальну справу за незаконне проникнення і за порушення громадського спокою.

 

21.07.2015