Порошенко чекає від Росії, що після ухвалення в Україні конституційних змін вона виведе війська.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що з офіційним початком конституційної реформи Україна випередила графік виконання «мінських домовленостей».

 

«Це зобов'язання української сторони — прийняти зміни до Конституції. Ми йдемо з випередженням графіку. 11-й пункт [Комплексу заходів з виконання "мінських угод"] де-факто виконаний. Ми запустили конституційний процес. Закон про особливий статус прийнятий і особливості місцевого самоврядування прийняті, там чітко виписані позиції, і Україна виконала свої зобов'язання», — заявив Порошенко в інтерв'ю ICTV.

 

Він наголосив, що Росія мусить почати виконувати зобов'язання, які були прив'язані до цього пункту. «До кінця року Росія має вивести незаконні збройні формування, закрити кордон та повернути контроль над кордоном українській стороні», — зазначив Порошенко.

 

Голова держави додав, що всі партнери, які входять до «проукраїнської коаліції»: США, Канада, країни ЄС та інші — підтримали ці зміни, а єдина країна, якій це не сподобалося, — Росія. «Це означає, що ми все робимо правильно», — певен Порошенко.

 

20.07.2015