СБУ знайшла обладнання, яке використовували для прослуховування опозиції під час Революції гідності.

Служба безпеки України 18 липня вилучила комплекс обладнання, яке незаконно використовували для прослуховування телефонних розмов опозиційних лідерів та активістів під час Революції гідності. У зловмисників вилучено надсучасний спеціальний комплекс для зняття даних з каналів мобільного зв'язку (GSM), розповів голова Служби безпеки України Василь Грицак, доповідаючи президенту України.

 

За оперативною інформацією, в Україну комплекс потрапив у контрабандний спосіб за безпосередньої участі спецслужб Російської Федерації. Перевіряється інформація про причетність до «оборудки» колишнього голови СБУ Олександра Якименка. Аналогів такої системи в Україні немає. Її виготовила підконтрольна спецслужбам РФ фірма, що зареєстрована у Новій Зеландії, інформує прес-служба служби.

 

Групу зловмисників очолював чинний працівник СБУ, підполковник центрального управління служби. Затримання відбулося в Києві.

 

Обладнання перебуває на експертизі. Спеціалісти сподіваютья визначити, кого саме прослуховували і під час Революції гідності, і після того.

 

СБУ звітує, що протягом тижня то вже третій вилучений комплекс для прослуховування.

 

20.07.2015