Вперше Москва подає сигнали, що хоче "гідно" вийти із ситуації в Україні

Вперше Москва подає сигнали, що хоче "гідно" вийти із ситуації в Україні і досягти всеосяжного врегулювання конфлікту, пише журналіст Moscow Times Володимир Фролов.

 

"Українські джерела повідомляють, що Москва через бізнес-канали, що включають в себе генерального директора великої державної нафтової компанії," непомітно промацує президента України Петра Порошенка щодо великої угоди, що складається з повного виходу Росії з Донбасу і визнання України суверенітету Росії над Кримом в обмін на списання боргу в приблизно 100 мільярдів доларів, знижку на газ та інші фінансові стимули. Якщо ця інформація підтвердиться, це буде розумним кроком, про що ця колонка неодноразово писала», — коментує журналіст.

 

Росія також зондує ЄС та тему евентуального проведення другого "референдуму самовиначення" в Криму під наглядом ОБСЄ.

 

Це дивує, зазначає видання, бо руйнує схему Мінська-2, за яким Москва прагне через вибори в "ДНР-ЛНР" легітимізувати там проросійську владу, з якою Київ буде вимушений вести переговори про особливий статус і через нього блокувати прозахідні ініціативи.

 

Таким чином, пише, Moscow Times: "Москва повинна вирішити, чого хоче більше - всеосяжного врегулювання і гідно відійти чи нової української Конституції, щоб закріпити свій контроль над Україною. Ці дві цілі несумісні»

 

 

08.07.2015