Сніг, сварки і перші люди

Поки у Львові б'ються, а в Івано-Франківську вимагають націоналізувати російське майно, Тернопіль мав сніг і Порошенка.

 

Рішення про те, що пасує забрати в росіян їхню власність на Івано-Франківщині, збудило глибоку стурбованість росіян. Обласна рада подумала, що пасує таки націоналізувати комплекс у селі Гута Богородчанського району Івано-Франківської області, який збудували ще за часів СРСР, а від 2003 року він «законсервований». Мала колись до нього стосунок леґендарна компанія «Юкос», але зараз в Росії вже не пам'ятають такої структури, і в сусідських ЗМІ почалася кампанія про те, як погано буде українцям, якщо вони щось націоналізують російське. Івано-франківську ініціативу підтримали у Верховній Раді, й теж захотіли зробити з росіянами справедливість. Російські медія матимуть ще більше роботи.

 

Про львівські справи можна не писати, а згадати про транспортні проблеми і те, що вирішують їх за допомогою штурханців.

Тицніть на знимку — побачите відео

 

Громадські слухання у Львові мусять закінчуватися або виконанням державного гімну, або матюками і бажанням потрапити кулаком в щелепу людини, що кричить з сусіднього ряду.

 

Головні події стаються традиційно в Тернополі. А надто тоді, коли в Файне Місто приїздить Президент. Петро Порошенко зазначив, що саме тут вчилися 20% українських президентів, і, як той самий, хто там вчився, спізнився на зустріч на дві години.

 

До Тернополя Президент віз презентувати нового голову обласної держадміністрації Степана Барну. Очевидно, це стало таким цікавим заходом, що дві третини акредитованих журналістів до зали, де перша людина країни відрекомендовувала першу людину області, так і не потрапили. У прес-службі ТОДА повідомили, що це пов'язано з тим, що дуже багато поважних гостей запрошені на подію, тому для преси не вистачило місця. Хто складав список журналістів і за яким критерієм, у прес-службі облдержадміністрації не змогли пояснити. Щоправда, сказали, що до Тернополя Порошенко спізнився через погані погодні умови.

 

В місті він потішив насамперед студентів місцевого педуніверситету, почавши свою лекцію тим, що згадав Сергія Кузьмінського: «"Я мав сімнадцять років, я вчитися не хтів"... Тоді мені здавалося це символом бунтарства, символом свободи. Хоча я добре вчився — був відмінником». Студентам Петро Олексійович розповів, що можна поєднувати освіту з військовою справою, на своєму прикладі: «Попри те, що в інституті я був відмінником, два роки я віддав строковій службі. Служив в науково-випробувальному інституті військово-повітряних сил. І вважаю, що в армії також сформувався як особистість».

 

Потім був фразеологізм, який колись можна буде використати в мемуарах: «Хочу вас переконати, що все залежить від нас з вами. Не треба ні на кого озиратися. Нам треба бути об'єднаними, чути один одного — і все нам вдасться».

 

Завершилося дійство даруванням картини «Надійка», яку створювали в університеті. Порошенко був задоволений.

 

Журналістам він підніс роботу для розуму, коли сказав так: «Якщо ми хочемо нових інвестицій, нових технологій, які дають змогу вийти на нові ринки, ми маємо завершити війну. І я зараз не даватиму солодких обіцянок, оскільки це копітка робота, якій я приділяю 24 години на добу».

 

Тепер місцеві медія можуть писати, що поруч з намісником йшов Порошенко

 

По тому Президент повернувся у столицю, а Тернопіль залишився продуцентом цікавих новин про трафік наркотиків і самогоноваріння.

 

 

04.04.2015