Міняймося!

Якщо мати клепку на місці, то навіть найнепотрібнішу в господарстві чи навіть небезпечну річ можна використати з профітом

 

 

Сепаратисти — злочинці апріорі, тож мають сидіти у в'язниці. Але і таких негідних представників людської спільноти можна використати з більшою користю, ніж перетворювати їх на споживачів баланди десь за ґратами в Копичинцях.

 

Законослухняні платники податків у Тернополі вирішили, що їхнім коштом харчувати негідників у пенітенціарних закладах не варто, і місцева прокуратура виступила з ініціативою про можливе скасування судом запобіжного заходу щодо двох братів, проти яких відкрито кримінальне провадження за фактом вербування ними мешканців Тернопільщини для участі в терористичних організаціях.

 

 «Процесуальним прокурором внесено клопотання про скасування обраного запобіжного заходу у зв'язку з підготовкою обміну підозрюваних на українських військовополонених», — повідомили у тернопільській прокуратурі.

 

Досвід такого обміну, який організовує і провадить СБУ, в файному місті вже є, тамтешнього мешканця, якого звинувачували у співпраці з терористичними організаціями, успішно поміняли.

 

Таку практику пасувало б розширити на інші неґативні моменти, які в нас ще трапляються. Наркотики — таке саме зло, як сепаратисти, а наркоторгівці мають бути покарані. Але злочинців, які гендлюють труткою в Галичині, на Донбас обмінювати не повезеш, бо там своїх не бракує. Спочатку ознайомлюємось зі свіжими повідомленнями компетентних органів щодо боротьби з розповсюдженням наркотиків. По-перше, в Тернополі попався 30-річний чоловік, який сам виготовляв опійний екстракт і збував наркозалежним мешканцям міста.

 

У СЗГ УМВС в Тернопільській області повідомляють, що коштувала одна доза наркотичної речовини 150–200 грн., а охочих придбати наркорозчин домашнього виробництва було чимало. Міліціянти затримали чоловіка, коли той продавав дурман.

 

Друга історія — з Івано-Франківська, де так само «на гарячому» затримали ціле наркоугруповання з 1 тисячою 400 піґулками препарату Subutex, що містить наркотичну речовину, якої досить для виготовлення близько 12 тисяч 500 доз. Зі слів затриманих, організатор контрабандного каналу — мешканець Івано-Франківська, який постійно проживає в одній з країн ЄС, звідки й налагодив постачання наркотиків.

 

Драґдилери на східному ринку обміну не котуються, а от піґулки з Європи і зварений в екологічно чистому Тернополі «компот» можна було б в якогось «стрєлка» чи «мотороли» поміняти на щось корисне для української армії. Військову амуніцію бойовики в зоні АТО з Росії отримують реґулярно і безкоштовно, тож позитивний результат такого ґешефту можна ґарантувати.

 

Така гарна коробочка зацікавить будь-якого терориста

 

Коли ж від наркотиків терористи відкинуть копита, можна буде взятися до цілком мирних ініціатив, які змінять суспільство докорінно. На Франківщині цим вже цікавляться. В Долинському районі створять екологічне поселення Лолин, мешканці якого мають бажання жити якнайдалі від благ цивілізації, споживаючи натуральну їжу й відмовившись від побутової хімії. Таких робінзонів вже знайшлося 12 родин з Івано-Франківська і Калуша. Виділять їм 23 гектари землі на населений пункт, а потім подивимось, як пройде ота своєрідна натуралізація.

 

Герб першого екологічно чистого населеного пункту

 

16.03.2015