Не тільки жіночі проблеми

Поки представники найбільш чоловічої професії робили непритаманну їм справу, у деяких галичанок виникли проблеми.

 

Більше доби сполучення між Львовом і Червоноградом було перекрите через акцію протесту шахтарів, яким заборгували зарплатню ще з минулого року. Гірники попередньо їздили до Києва, де нагадували про своє існування за допомогою стукання шоломами об тротуар біля Кабінету Міністрів. Потім вирішили діяти радикальніше.

 

Замирювати гірників мусили голова Сокальської районної адміністрації Олег Кожушко і мер Червонограда Ігор Чудійович. Голова ж Львівської обладміністрації Олег Синютка попросив Міністерство енергетики та вугільної промисловості погасити 158,9 млн. гривень заборгованості перед державним підприємством «Львіввугілля» за відвантажене вугілля.

 

Шахтарі вимагали погасити заборгованість до 6 березня. Певно, завдадуть клопоту водіям ще раз

 

Представниць жіночої статі спіткали негаразди не ґлобального, а етичного, естетичного та інших планів, на яких жінки розуміються краще за чоловіків. Івано-Франківська вчителька географії Наталія Боронило по-своєму «відкрила Америку» і почала розповідати учням, що Революція гідності була злом, бійці антитерористичної операції воюють самі з собою, винні у війні українці, а Сталін та Путін — дуже пристойні люди. Діти адекватно сприйняли поведінку педагога і спочатку причепили на кабінет географічки плакат «Ні сепаратизму!», а потім влаштували їй «коридор ганьби».

 

Подібний коридор, але з дорослих, чекав колишню тернополянку, а тепер співачку загальнодержавного масштабу Наталію Бучинську біля львівської філармонії, де відбувався концерт тої пані. Бучинську звинуватили, що минулого року вона співала на Антимайдані, і привітали плакатами з написами «Львів'яни — не тітушки», «Наталка — бек-вокалістка Партії регіонів», «Заслужена артистка ДНР», «Наташо, Львів — не панель», «Їдь, співай в ЛНР-ДНР». Концерт таки відбувся, а завдяки активістам львів'яни взнали про існування такої служительки муз.

 

Минулого року пані Бучинська співала на Антимайдані

 

Завдяки соціальним мережам тернополяни взнали, що їхній міський голова Сергій Надал має доньку Анастасію, яка зараз мандрує закордонами і про це повідомляє всьому світу. Мешканцям міста з великим ставом дуже не сподобався факт релаксації дівчини, і вони це чомусь поєднали з отриманням з міського бюджету дотації розміром 100 тисяч гривень, які пішли на рахунок КП «Тернопільбудінвестзамовник». Цю фірму називають дуже близькою до самого Надала, і через неї буцім проходять всі основні тутешні будівельні схеми.

 

А в Бориславі та Східниці проблема не робила ґендерного поділу, бо там вимкнули водопостачання всім, незалежно від статі. Близько 13 тисяч людей, як Божого змилування, чекали воду, яку привозили в цистернах, бо КП «Бориславводоканал» за спожиту електроенергію заборгував 1,5 млн. грн. ПАТ «Львівобленерго». Дорогу місцеві мешканці поки що не перекривали.

Кажуть, автоцистерни їздили за графіком і до них не було жодних претензій

 

10.03.2015