Перший рік України

Щиро кажучи, від 1991 року наша країна була таким собі симулякром, який вдавав, що існує, а насправді животів. Тепер все змінилося.

 

Річниця тижня

 

З помірним пафосом і періодичним використанням терміну «святкування» відзначили перший ювілей справжньої країни. Тепер ніхто не ляпатиме, що незалежність Україна отримала на халяву. До Києва приїхали поважні гості й пройшли «місцями бойової слави». Палили свічки в пам'ять про Небесну сотню, яка десь на небі лобіює наші інтереси в тамтешній канцелярії.

 

Трагедія сталася в Харкові, де СБУ не вирахувала злочинців і вони під час мирної ходи таки вчинили теракт з людськими жертвами. Кажуть, що покидьків вже знайшли і затримали, але треба то було зробити трохи раніше.

 

Після цього в Харкові почалася антитерористична операція

 

Перемир'я тижня

 

13 лютого Генштаб поширив цікаву інформацію, в якій наголошувалося, що незважаючи на велику чисельність НВФ і найманців, зосереджених навколо Дебальцівського плацдарму, та щільний артилерійсько-мінометний вогонь, усі спроби супротивника захопити нові позиції і змінити чинну лінію розмежування на свою користь, натрапляють на гідну відсіч українських військовиків, які провадять вогонь лише у відповідь. «Відмінна робота української артилерії та зосередження в зазначеному районі значних сил дозволяють впевнено стверджувати, що цей плацдарм не буде замкнений у кільце та відрізаний від постачання і комунікацій», — резюмується в повідомленні.

 

А через вісім днів міністр оборони Степан Полторак вже розповідав про те, що вихід українських вояків з Дебальцева був абсолютно обґрунтований. «Ви знаєте з історії, що наступати доводиться не завжди. Іноді треба відступити, щоб зберегти особовий склад і техніку, а потім завдати удару», — поділився своїми міркуваннями міністр, а на запитання, чому не можна було відвести військо раніше, щоб уникнути такої кількості жертв та полонених, Полторак відповів: «Все залежить від ситуації, що складається. Знаходячись на дивані, можна давати оцінку яку завгодно. Рішення приймалося, виходячи із обстановки на фронті. І було прийнято абсолютно правильно».

 

Колись у Дебальцеві був стратегічно важливий плацдарм

 

Намір тижня

 

Рада національної безпеки і оборони України схвалила звернення до ООН і Євросоюзу щодо розгортання на території України місій із підтримання миру та безпеки. Раніше з такою ініціативою виступив Президент Петро Порошенко.

 

Про «блакитні шоломи» українці раніше чули тільки в новинах з гарячих точок, а також бачили фантастичного Боґуслава Лінду в ролі майора Келлера, який рятував цивільне населення в Боснії і Герцоговині у фільмі «Демони війни». Поляки вже сказали, що миротворча місія на Донбасі була б дуже до речі.

 

АТО чекає таких фацетів

 

Арештант тижня

 

Як відомо, експерименти треба провадити на найменш цінних членах суспільства. Михайло Чечетов абсолютно повністю потрапляє під це визначення. Дириґента колишнього парламенту «закрили» за те, що він філіґранно перепровадив голосування за диктаторські закони, яке відбулося 16 січня минулого року.

 

А насправді Михайла Васильовича можна було б притягнути до відповідальності за його епохальні фрази, які він дарував цивілізації щедрим язиком. У перший день нового тижня Чечетова випустили під заставу в 5 мільйонів, а його кумпля Єфремова таки судитимуть найближчої середи за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

 

Ільф і Петров рекомендували ізолювати таких особистостей від суспільства «за головотяпство со взломом»

 

23.02.2015