Спартака та Ізауру не пропонувати

Ви думали, що «ядєрноє пєпєліщє» від Дмитра Кісільова, який торгує таблом на російському телебаченні, — вершина геббельсівщини? Немає меж для досконалості.

 

«Сорок два захисники Батьківщини вже отримали земельні ділянки для ведення індивідуального садівництва й ведення особистого селянського господарства у власність, загальною площею 9,8 га», — повідомив керівник землевпорядної служби Тернопільської області Віктор Мартинюк. Чиновник уточнив, що на Тернопіллі 174 військові службовці, які є учасниками антитерористичної операції, отримали дозволи на розробку документації із землевпорядження, а загалом в області для них визначено 486 га земель державної і комунальної власності на території Тернопільської області.

 

Росіяни такої інформації не використали, але напередодні вигадали літнього мешканця Донбасу (після всіх трьох останніх слів можна ставити знак питання), який каже, що бійці Національної ґвардії воюють за «клаптик землі і двох рабів». Для росіян — це абсолютна інформація, якій не можна не довіряти. Старші люди там пам'ятають Рафаело Джованьолі та його «Спартака», трохи молодші плакали за долю рабині Ізаури, геть молоді бавляться в комп'ютерні ігри, де раби є майже обов'язковими персонажами. А всі разом знають, що рабів брали під час війни в Чеченії, тримали їх в пивницях.

 

Попадання пропаґандистів для всіх цільових аудиторій — стовідсоткове.

 

Але навіть в Галичині є люди, які не хочуть мати рабів. Такий висновок напрошується з оголошення на трускавецькому готелі. Хоча, можливо, той анонімний жидобандерівець просто заманює і хоче хапнути собі більше пар безкоштовних рук для роботи на плантаціях чи в копальнях.

 

Тут патріотизм взяв гору над прагматизмом, але є варіанти…

 

Тепер йдемо далі в іншу реальність і констатуємо, що працівники СБУ у Львові затримали п'ятьох таких собі особин зі зброєю, які назвалися «Отрядом імєні Кузнєцова». Затримали їх за підозрою у підготуванні терактів. Згодом люди в масках, яких ще не «запакували», пообіцяли визволити бранців і допомогти їхнім родинам.

 

Вони навчилися ходити на задніх ногах, але не знають, чим скінчив Ніколай Кузнєцов

 

Далі можна згадувати про те, що бандерівці варили полонених в казанах, бо в схронах не було телевізорів і, відповідно, розваг, але хочеться, як в ток-шоу (тепер бандерівці мають телевізори), попросити тих, хто щось вирішує: долучіть до шкільної програми слова Івана Франка:

 

Багно гнилеє між країв Європи, 
Покрите цвіллю, зеленню густою; 
Розсаднице недумства і застою, 
Росіє! Де лиш ти поставиш стопи, 
Повзе облуда, здирство, плач народу. 

 

Сто років минуло, як галичанин то сказав, а воно актуальне.

 

10.11.2014