Осіння неакуратність

Млява виборча кампанія мало тішить креативом, але в Галичині часом дає привід усміхнутися.

 

Івано-Франківщина славилася своїми мольфарами і трембітами, і тепер може тішитися тим, що саме тут балотується найориґінальніший кандидат. Двадцятишестирічний Андрій Щербанюк з Бурштина (балотується в Долині) не перевдягався в Дарта Вейдера, а прямо у своїй передвиборчій програмі задекларував власні наміри: «Завжди буду такою ж легкодоступною в спілкуванні». Саме так — говорить хлопчина про себе в жіночому роді. Також в жіночому роді івано-франківський мажоритарник обіцяє у своїй програмі розбудовувати... Київ. Те, що кандидат визнав (напевно, все-таки визнала) свої майбутні пріоритети і не приховує їх, це, звичайно, похвально, але він став першим, хто оприлюднив свою сексуальну орієнтацію. Саме в цей несерйозний варіант хочеться вірити, але місцеві активісти з ГО «Опора» повертають до сумних реалій такими заявами: «Ми проаналізували більше ніж 60 програм мажоритарників і побачили, що більшість в кращому разі пише загальні речі...».

 

 

Людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією (в поганому тлумаченні цього слова) в чинному парламенті вистачає, але і на рівні найпростіших смертних є пі..раси, які можуть зіпсути життя собі та навколишнім. Яскравий приклад — подія в недільному ранковому Львові. Швидкість, на якій йшло авто, що о 4.40 ранку на вулиці Беринди стало цапки, можна тільки уявляти. Про те, чим думав водій, коли на такій швидкості врізався у світлофор, навіть уявляти не хочеться.


Неподалік від ДТП — Катедральний собор, і тільки цим можна пояснити, що гонщика і трьох його пасажирів не розмазало по бруківці

 

Поки в двох найбільших галицьких містах кояться такі непотребства, в патріархальному Тернополі все діється чемно і гарно. У вихідні тут по центру не гасають на захмарній швидкості, а вчаться, як під час війни або терористичних атак надавати медичну допомогу постраждалим. Навчання відбувались просто неба у міському парку імені Тараса Шевченка. Волонтери з громадської ініціативи «Білі берети» провадили базовий вишкіл з елементів тактичної медицини, зокрема, як виносити постраждалих з осередку ураження, виконувати медичне сортування, зупиняти кровотечу, надавати психологічну підтримку тощо. Викладачами для тернополян були досвідчені практикуючі лікарі, науковці та студенти з місцевого медуніверситету.

 

Можливо, повітря Тернопілля має в собі якісь елементи, що спонукають робити добрі й розумні речі людей, від яких нічого такого не чекаєш. На умовах секретності в Чортків прибув другий президент України Леонід Кучма і несподівано подарував місцевій музичній школі піаніно.

 

Тим часом у самому Тернополі футболісти скинулися і в перерві матчу передали позашляховик для бійців, які беруть участь в антитерористичній операції на сході країни. Кошти на придбання авта зібрали тернопільські футболісти. Зі слів президента «Ниви» Автанділа Мдінарадзе, задля цієї мети гравці відмовилися від преміальних за перемогу над «Сумами».

Актуальна військова машина з правильним номером

 

І хотілося б футбольним оптимізмом закінчити, але вийде зовсім навпаки. Стадіон «Арена-Львів», який є фартовим для української збірної, можуть позбавити права проведення міжнародних матчів, бо під час останнього поєдинку хтось дуже неакуратно поводив себе з фаєрами. Пасувало б львів'янам знайти бешкетника і зробити організаційні висновки.

 

14.10.2014